— Sat —
Ţară România
Judeţ Iaşi
Comună Răducăneni
Cod poştal 707401
Scoala Bohotin

Scoala Bohotin

Scoala Bohotin

SCOALA CU CLASELE I-VIII BOHOTIN

Prof. Florescu Mihaela


MISTERUL BERMUDELOR – ÎN SFÂRŞIT ELUCIDAT ?


Navigatorul Cristofor Columb a făcut şi el cunoştinţă cu acest fenomen extrem de bizar. El a notat că, în acea zonă a Atlanticului, cunoscută mai târziu ca Triunghiul Bermudelor, se petreceau lucruri inexplicabile.
Pe nava sa Santa Maria, busola a început brusc să se rotească rapid, iar pe cer a apărut o lumină ciudată. Până astăzi navigatorii şi piloţii au cunoscut lucruri şi mai bizare: ei au dispărut cu nave cu tot, ori s-au volatilizat în aer, în avioanele lor.
În urma cercetărilor sale asupra Triunghiului Bermudelor timp de 26 de ani, scriitorul Charles Berlitz a descoperit că au dispărut peste 100 de avioane şi vase şi peste 1000 de oameni şi-au pierdut viaţa, fără ca vreun cadavru să fi fost găsit.
În alte evenimente n-au dispărut oameni şi nici obiecte, în schimb a dispărut timpul. Astfel, un Boeing 727 a dispărut brusc timp de 10 minute de pe ecranul radar, înainte de sosirea pe aeroportul din Miami, aterizând apoi conform planului.
Unii presupuneau că fiinţe extraterestre ar fi răpit oamenii dispăruţi, împreună cu vasele şi avioanele lor, în scopul cercetării. Alţii fac interpretări cu privire la apa alburie a mării, în urma cercetărilor descoperindu-se o mare cantitate de sulf. La acestea se mai adaugă şi alte fenomene misterioase acvatice: apariţiile nebuloase luminoase, perturbaţii ale câmpului magnetic, etc.
Cele mai noi cercetări realizate de către oceanografii ruşi demonstrează existenţa gazului metan care urcă cu presiune, într-o bulă gigantică şi destinde tensiunea apei la suprafaţa mării. Vasul îşi pierde astfel flotabilitatea şi se scufundă ca un bolovan.
Legendarul „Triunghi al Bermudelor”, supranumit şi „Cimitirul Atlanticului”, „Triunghiul Diavolului” sau „Triunghiul Morţii”, este situat între Puerto Rico, Insulele Bahamas şi Insulele Bermude.
TRIUNGHIUL BERMUDELOR
TRIUNGHIUL BERMUDELOR

administrator site: Prof. Lerca Mihaita Cosmin
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one