— Sat —
Ţară România
Judeţ Iaşi
Comună Răducăneni
Cod poştal 707401
Scoala Bohotin

Scoala Bohotin

Scoala Bohotin

SCOALA CU CLASELE I-VIII BOHOTIN

scoala vechi.jpg
scoala vechi spate.jpg
ISTORIC

Satul Bohotin face parte din comuna Raducaneni.
Prima sa atestare documentara dateaza din 6 februarie 1431 prin uricul dat de Alexandru cel Bun, care atesta o prisaca a Manastirii Bistrita la Bohotin.
Numele satului provine cel mai probabil de la proprietarul acestuia, Bohotineanu, nume dat acestui personaj dupa paraul care traverseaza satul .

SCOALA

Prima scoala a satului Bohotin este mentionata in 1865. Scoala functiona in casele unor sateni sau a invatatorului. Intre 1882-1883 avea ca invatator pe Alexandru Bucur, care lua un salariu de 130 lei si 50 bani.
Abia in anul 1879 din fondurile locale este construita o scoala incapatoare frecventata de 41 elevi.
Fondatorul scolii a fost Mocanu Neculai. In 1903, invatator era N. M. Arama, apoi din 1910 N.Mocanu, Gh.Spanu, P.Grigoras; la 1924 Ioan si Ecaterina Ionescu, Gh.Enache, Elena Ciubotaru, Ioan Dumitrescu, la 1945 Ioan Ionescu, Popovici Stefan dupa 1950 Ecaterina si Mihai Mardare, Constanta si Neculai Ruxandra .
Dintre profesorii vechi amintim: Voiculescu Loreta, Liuliu Stefan, Liluliu Veta, Stanga Ioan, Albescu Stefan, Vieru Lenuta, Vieru Emil s.a.


DOTARE
Scoala Bohotin are 3 corpuri de cladire din care unul dat in folosinta in anul 2005.
Dispune de sali de clasa spatioase, laborator dotat cu PC-uri conectate la internet ,mobilier nou si apa potabila.


PROIECTE EDUCATIONALE:

Proiect PIR in valoare de 1500 ron prin care s-au confectionat costume nationale pentru formatia de dansuri populare a scolii .


administrator site: Prof. Lerca Mihaita Cosmin
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one